Ungdomsarbejdsløsheden i Herning

Læserbrev sendt til Herning Folkeblad af Jørn Vedel Eriksen, Spidskandidat for Enhedslisten til KV13 i Herning

Hvad er det absolutte hovedspørgsmål ved kommunevalget i Herning?

For Enhedslisten er der ingen tvivl. Det er ungdomsarbejdsløsheden i Herning. Den er steget under krisen med 12,5 procentpoint, og den er nu på chokerende 14.3 % (unge under uddannelse ikke medtaget). 752 unge var ledige på opgørelsestidspunktet. Det må og skal Herning ikke kunne leve med.

Herning har den største ungdomsarbejdsløshed i hele Midt- og Vestjylland fra Thisted til Tønder. Det er også Herning, der har haft den største stigning i Midt- og Vestjylland under krisen. Det fremgår af AEs spritnye rapport fra september 2013.

Derfor er det lidt nedslående at læse Venstres udkast til budget 2014, og de øvrige byrådspartiers ændringsforslag. Ingen af byrådets nuværende partier har sat bekæmpelse af ungdomsledigheden højt på ønskelisten. Også her adskiller Enhedslisten sig fra de andre partier. Vores hovedkrav til budget 2014 i Herning Kommune er, at der udarbejdes en akutplan til bekæmpelse af ungdomsarbejdsløsheden, og at der sættes midler af til at realisere planen.

Vi vil foreslå, at der udbydes nye kommunale uddannelsesinitiativer målrettet de unge. Herning kommune må gå i spidsen for at oprette lære- og praktikpladser og motivere den private sektor til at gøre det samme. Der må også udarbejdes jobbeskrivelser for medhjælperstillinger til unge inden for ældre-, kultur-, daginstitutionsforslag.- og miljøområdet.

Enhedslisten vil i debatterne frem til vedtagelsen af Herning Kommunes budget 2014 og i valgkampen fremlægge forslag til bekæmpelse af ungdomsarbejdsløsheden, og vi vil stædigt spørger de andre partier, hvad de konkret har tænkt sig at gøre for at reducere ungdomsledigheden. Bekæmpelsen af ungdomsarbejdsløsheden skal kunne ses som konkrete poster i Herning Kommunes budget 2014.

Venlig hilsen
Jørn Vedel Eriksen

Skriv et svar