Skolestrukturdebatten skudt igang & kampen om udbud

Kære læser

Vi havde et rigtig godt medlemsmøde i torsdag, dog med for få deltagere. Jakob Sølvhøj deltog og gav et nuanceret og spændende oplæg med vægten på den aktuelle økonomisk politik, principprogramdebatten og årsmødet. Jakob er medlem af hovedbestyrelsen og FOAs daglige landsledelse. Vi føler os meget priviligerede af at have Jakob som spidskandidat i vestjysk storkreds, og vi vil kæmpe for, at det fortsætter efter årsmødet. Vi aftalte, at vi i juni måned seriøst skal i gang med at planlægge næste folketingsvalg samme med Jakob og de øvrige afdelinger i valgkredsen. Forhåbentligt er både Jakob og Peter hovedbestyrelsesmedlemmer efter årsmødet.  Peter, Casper og jeg deltager på årsmødet. Flest stemmer ved urafstemningen af folketingskandidater fik Pelle Dragsted, Jakob Sølvhøj, Finn Sørensen, Niels Rohleder og Stine Brix.

Mandag og tirsdag har jeg deltaget i byrådets budgetkonference i kongrescentret. Det var en god oplevelse. Hovedemnerne var kommunens økonomi, skolestrukturen, skolen i øst, udbud og Time World.   Men også Vision 2020 for Herning midtby, akutteam på sundhedsområdet, klimaforandringer og vandplan og det gl. bibliotek var på dagsordenen.

Skolen i øst har bred opbakning, men vi skal nu kort fortalt have syn for sagen. Vi har ikke 300 mio. kr. så vi vil gerne se, hvordan en skole incl. multihal vil se ud til 200 mio. kr. Herefter vil daginstitutionsområdet skulle kobles på.

Vi har fået en skolestrukturrapport med bilag på tilsammen ca. 400 sider. Udmærket materiale og udmærket gennemgang. Efter påske og en måned frem vil debatten bølge i byrådsregi incl. baglandene, og så må vi se, hvem der vil være med til hvad. Vi koordinerer med S og SF, men jeg ved ikke, om vi kan blive enige.      I Enhedslisten har vi vedtaget 6 mål og pejlemærker, og vi vil forfølge og fremføre i debatten. Alle på skolerne og i partierne må forsøge at besvare nogle centrale spørgsmål om, hvordan vi sikrer en høj faglig kvalitet, udviklingen af stærke faglige miljøer i personalegruppen,  brede i elev og forældregruppen på alle skoler, at de fastsatte mål for inklusion kan opfyldes og i det hele taget sikrer, at skolereformen kan blive en succes i Herning Kommune. Skolestrukturen sikrer ikke, at disse spørgsmål kan besvares positivt. Som ordet siger er skolestrukturen jo blot en struktur. Det er indholdet, det handler om med fokus på gode læreprocesser med elever og lærere som aktører. Men skolestrukturen kan hæmme eller fremme, at vi kan udvikle den gode skole. Hvordan synes vi skolestrukturen understøtter den gode udvikling i dag, hvilke ændringer skal der til for at komme fornuftigt videre, og hvordan vil strukturanalysens fakta – del influere på vores muligheder for at nå og gøre det ideelle? Spændende ikk’ og debatten starter om lidt.

Ishockeyfinalerne fortsætter i bedst af 7 i påsken, Klitmøller kalder, og i morgen er der generalforsamling i Historisk Forening. Jeg skriver dagbog igen i uge 18. Inden da har jeg deltaget i byplanudvalgsmøde, beskæftigelsesudvalgsmøde, KLs repræsentantskabsmøde, landskommunalgruppen, afdelingsbestyrelsesmøde og briefinger om skolestrukturen. Ha’ en godt ferie!

 

3 tanker om “Skolestrukturdebatten skudt igang & kampen om udbud

  1. Pingback: mamba3

Skriv et svar