Markeringer i byrådet & vi ruster os til byrådets 1. budgetseminar

Kære læser

Vores kommunalpolitisk baggrundsgruppemøde i mandags fik afgørende betydning for mine markeringer på tirsdagens byrådsmøder. Vi fik opstillet nøglepunkterne i mine indlæg om henholdsvis lærlinge- og praktikpladsaftalen, samt besparelsen på handicap- og psykiatriområdet. Oven i det fik vi talt om pejlemærker for partiet i den kommende byrådsdiskussion om folkeskolereformen og skolestrukturen. Det er da ikke så ringe et resultat af 3 timers konkret arbejde en mandag aften.

Dagens omdelingsavis giver en bred dækning af byrådsmødet, og jeg kan da vist sige, at jeg har fået min del af dækningen. Herligt. Jeg håber ikke mindst, at min 4 – punkts- argumentation for at deltage i aftalen på handicap- og psykiatriområdet bliver læst. Den indeholder jo også en vigtig fodnote, hvor jeg fremhæver misbrugsområdet og bofællesskaberne for unge med psykiskiske udfordringer.

Også avisomtalen om indførelse af klausuler på praktikplads- og lærlingeområdet er vigtig. Det er meget tilfresstillende, at vi er med i den aftale. Jeg uddelte også nogle håndmadder til Dansk Byggeris direktør, der har vendt sig mod aftalen med 2 klokkerene fejlinformationer og fornærmede udtalelser, hvor han antyder, at DB vil nedtone sit engagement  i samarbejdet. Byggeklodsmajoren har da helt mistet kontrollen over sin verbale sømpistol.

Før byrådsmødet i går fik byrådet en kort introduktion til folkeskoleområdet. Den var meget faktaorienteret og på byrådets budgetseminar på mandag – tirsdag i næste uge følger en yderligere problemformulering. Indfasningen af folkeskolereformen og skolestrukturen kommer til grundig debat, men det er ikke her, der skal slås søm i. Det går for alvor løs efter påske og en måned frem. Spændende. Enhedslisten er parat til at gøre en forskel.

Byrådseminaret indeholder andre spændende temaer. Bl. a. Time World, udlicitering (!), den gamle biblioteksgrund, vision 2020 for bymidten m. m. Jeg var i forbindese med min byrådsopstilling lidt i tvivl, om jeg kunne finde motivationen til en fortsat politisk kamp i første række. Jeg må konstatere, at min skepsis var totalt ubegrundet. Enhedslistens Herning – afdeling er parat, jeg er parat.

Vi har medlemsmøde i morgen aften. Jakob Sølvhøj deltager. Det glæder vi os alle til. Der er urafsteming med opstilling af folketingskandidater, diskussion af der kommende valg til hovedbestyrelsen og årsmødet. Jeg vil søge opbakning til pejlemærkerne for det kommende arbejde i byrådet med folkeskoleproblematikken. Jeg håber bare vi ses.

Paradigmeskifte. Herning Blue Fox er i årets ishockeyfinale. Jeg vil være på lægterne. SønderjyskeE er en skarp modstander, men de skal også være skarpe, hvis de skal slå os. Det bliver ikke en oplevelse for folk, der ikke kan lide nærkontakt og vilje til sejr. Jeg glæder mig helt vildt. Ishockey er et meget strategisk spil i et forrygende tempo, og skøjteløbet er afgørende. Men vilje slår teknik.

I næste uge er der generalforsamling i Historisk Forening i Herning. Vi mangler bestyrelsesmedlemmer. Tænk over det. Erik, Finn og jeg sidder i bestyrelsen og lokalhistorie er fedt. Den 10. maj er der udflugt til  Hvidsten Kro g Fyrkat med foredrag undervejs. Et af mange gode arrangementer i foreningen.

 

Skriv et svar