Byrådsmøde, møde om sygedagpenge og generalforsamling

Kære læser

Ugen startede med møde i KV – baggrundsgruppen mandag aften. Fint møde, hvor vi gennemgik byrådsdagsordenen til tirsdag, fordelte de generelle politiske temaer mellem bagrundsgruppens medlemmer og drøftede temaer til budgetkonferencen.

Tirsdagens byrådsmøde blev en lidt længere affære end sædvanligt. Der var en større snakkelyst. Jeg holdt mine første to indlæg dels om vindmølleplanlægning, dels om ældrepuljen. I begge tilfælde var det emner, der gav anledning til en omfattende debat. DF fik markeret at de generelt er imod vindmøller på land, og jeg markerede det modsatte synspunkt. Jeg tilkendegav, at miljø- og planlægningsforholdene skal analyseres nøjere, og det vil tage en rum tid, før en ny samlet vindmølleplan er på vej.   Jeg udstødte der ud over et hjertesuk over planlægningen af processen vedr. ansøgningen til ældrepuljen.

I forlængelse af byrådsmødet blev der afholdt et møde om udfordringen på handicap- og psykiatriområdet = læs besparelsen. De ser rigtig skidt ud, og der skal spares et beløb på over 20 mio. kr. Det blev aftalt, at området ikke skal bære besparelsen alene, men at ca. 1/3 skal bæres af de øvrige udvalgsområder. Surt show. I teksten til budgetforliget for 2014 (som vi af gode grunde ikke var med i) var besparelsen jo nærmest forudset.

Jeg var inviteret til møde i FOAs socialpolitiske forum i dag på Gormsvej. Super gode indlæg om langtidsygdom. Jeg blev meget klogere, og gav så selv den politiske vinkel på sagen.

I morgen er jeg inviteret til møde med bestyrelsen for LO Herning. Jeg skal give oplæg til temaer for det fremtidige samarbejde. Beskæftigelsessituationen, byggeriet, skolen og fælles aktiviteter er nogle af de emner, jeg vil fremlægge.

I morgen aften kl. 19.00 i Huset nr. 7 i Nørregade er der generalforsamling i Enhedslisten Herning. Det bliver hyggeligt. Jeg vil fortælle om den første tid i byrådet og samtidig reklamere for mødet med Preben Wilhjelm hos 3F d. 18. marts.

Jeg har indsendt et debatindlæg om “Folkeskolereformen og lærerne” til Herning Folkeblad og i week – enden følger et om kontanthjælpsreformens udfordringer.

På fredag kører vi stensikkert til Kltmøller.

 

 

Skriv et svar